Lekker aziatisch wokken met spruitjes pittig ketjapvlees en gele rijst

Lekker aziatisch wokken met spruitjes pittig ketjapvlees en gele rijst

Smulweb imageSmulweb

Waan je in Azië met dit heerlijke wokgerecht met spruitjes en pittig ketjapvlees. Samen met de gele rijst is het een waar feestmaal. Voeg naar smaak ketjap manis of sambal oelek toe voor extra pit.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.4 el Sesamolie
  • 0.5 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lekker aziatisch wokken met spruitjes pittig ketjapvlees en gele rijst op tafel.

  1. Roer de ingrediënten genoemd onder "Marinade" door elkaar. Meng de reepjes vlees met de marinade en laat dit minimaal 10 minuten intrekken. Laat het vlees goed uitlekken, bewaar de marinade.
  2. Kook de rijst in water met bouillontablet en koenjit volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  3. Kook de spruitjes plm. 3 minuten in water met zout. Giet de spruitjes af en spoel ze af met koud water zodat ze niet verder garen.
  4. Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de wok. Bak hierin de uisnippers lichtbruin. Bak het kerriepoeder 2 minuten mee. Voeg de goed uitgelekte vleesreepjes toe en bak deze op hoge warmtebron lichtbruin en gaar. Voeg de spruitjes toe en wok deze al omscheppend mee.
  5. Doe de rest van de marinade erbij. Roer wat vloeibare honing of donkerbruine basterd door de spruitjes.
  6. Proef!! Voeg naar smaak eventueel nog wat ketjap manis of sambal oelek toe.
  7. Serveer met de gele rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst Wokken Spruitjes