Tiramisu met speculaas en advocaat

Tiramisu met speculaas en advocaat

Smulweb imageSmulweb

Een nieuwe twist op een klassieker: Tiramisu met speculaas en advocaat. Met gekarameliseerde amandelschilfers en zacht-zoete laagjes speculaas. Het toetje kan minstens 8 uur in de koelkast blijven staan voor optimaal smaakresultaat.

25 min bereiden

dessert

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tiramisu met speculaas en advocaat op tafel.

  1. Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
  2. Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
  3. Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
  6. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
  7. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.
  8. Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Bakken Tiramisu Koekjes Speculaas