Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tiramisu met speculaas en advocaat op tafel.
- Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
- Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
- Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf.
- Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
- Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa. Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
- Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder. Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u. in de koelkast.
- Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.