Pittig gekruide indische saucijzenbroodjes lekker bij de borrel

Pittig gekruide indische saucijzenbroodjes lekker bij de borrel

Smulweb imageSmulweb

Krokant van buiten en lekker pittig van binnen. Pittig gekruide Indische saucijzenbroodjes ideaal voor bij de borrel of gewoon omdat het kan. Het mengsel van sjalotsnippers, knoflooksnippers, kurkuma, djahé, koriander en sambal geeft deze saucijzenbroodjes net wat meer pit.

15 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig gekruide indische saucijzenbroodjes lekker bij de borrel op tafel.

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflooksnippers glazig. Doe de kurkuma, djahé en koriander erbij en bak heel even mee tot de kruiden gaan geuren. Voeg de sambal toe. Roer alles goed door elkaar. Laat afkoelen.
  3. Verwijder het vel van de saucijzen. Kneed het ui/knoflook/kruiden-mengsel door de saucijzenmassa. Verdeel dit over de ontdooide plakjes bladerdeeg. Rol de plakjes op en zet ze vast met een beetje losgeklopt ei. Snijd elk plakje doormidden.
  4. Bestrijk de saucijzen met het losgeklopte ei.
  5. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  6. Bak de saucijzenbroodjes 20-25 minuten in het midden van de oven op 200 graden boven- en onderwarmte tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes