Panna cotta van erwten met krokante ham

Panna cotta van erwten met krokante ham

Smulweb imageSmulweb

Verwen je gasten met deze panna cotta van erwten met krokante ham en lente ui. Heerlijk als bij- of voorgerecht. Smakelijk!

45 min bereiden

amuse

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Panna cotta van erwten met krokante ham op tafel.

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en knijp ze uit.
  2. Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken. Mix het geheel tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en vervolgens fijn.
  6. Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui. Verdeel het mengsel over de glaasjes panna cotta en versier elke glas met een blaadje basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta