Kalkoenrollade gevuld met pruimen

Kalkoenrollade gevuld met pruimen

Smulweb imageSmulweb

Een gevulde kalkoenrollade met pruimen en walnoten. De rollade bak je eerst aan en vervolgens gaar je hem verder in de oven. Serveer met pruimen en walnoten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalkoenrollade gevuld met pruimen op tafel.

  1. Doe de pruimen en het theezakje in een kom. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de pruimen 2-3 uur wellen. Verwijder het theezakje na 5-10 minuten. Laat de pruimen na 2-3 uur uitlekken. Pureer de helft van de pruimen met 100 g walnoten en 1/2 eetlepel kerriepoeder in de keukenmachine.
  2. Leg de kalkoenborst op een plank en snijd het vlees 3/4 van de hoogte in de lengte in tot op 2 cm van de tegenoverliggende zijde. Klap het stuk open en snijd de dikke kant van het vlees weer in, nu vanaf het midden. Klap ook dit stuk open, het vlees is nu een lange lap geworden. Strooi er wat zout over.
  3. Strijk de pruimenpuree over het vlees uit en rol het vanaf een korte kant stevig op. Prik er nu cocktailprikkers in om het vlees stevig bij elkaar te houden.
  4. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de rollade rondom bruin. Plaats de rollade vervolgens in een ovenschaal met de bouillon en het bakvocht.
  5. Plaats de rollade 30 minuten op 180 graden in de oven.
  6. Serveer met de overige walnoten en pruimen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen