- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpotje van spruitjes met bacon en kruiden op tafel.
- Smelt de kruidenboter in een ketel met deksel en verhit de olie erbij samen met de harissa. Als deze begint te kleuren doe je de knoflook en het pepertje erbij.
- Bak na een paar minuutjes de spekjes onder geregeld roeren rondom bruin (de bacon kan er ook bij). Fruit dan de ui mee tot deze glazig begint te worden.
- Strooi de bovengenoemde kruiden eroverheen en meng deze er goed onder. Voeg vervolgens de spruitjes toe en strooi hierover de bouillonpoeder/bouillonblokje. Vul aan met water. Zorg dat alles net niet helemaal onder staat.
- Breng het geheel aan de kook en leg de deksel scheef op de ketel zodat het water beter kan verdampen. Kook alles ongeveer 15 minuten of totdat het water bijna zo goed als helemaal verdampt is. Scheep regelmatig om zodat het niet aanbakt.
- Serveer het gerecht. Eet smakelijk!