- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke runderreepjes met sperziebonen in een romige rodeportsaus op tafel.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eventueel in kleinere stukken. Kook de bonen beetgaar in water met zout. Spoel de bonen in een vergiet met koud water af en zet ze opzij.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de rosbiefreepjes in gedeelten snel bruin. Haal uit de pan, kruid de reepjes met peper, zout en tijm en zet ze even apart. Bak in het restant van de olie de sjalotsnippers zacht en lichtbruin.
- Blus af met de rode port en eventueel een scheutje cognac of vieux. Laat dit inkoken tot ongeveer 1/3 van de hoeveelheid. Giet de slagroom erbij en laat weer wat inkoken tot de saus wat dikker wordt. Proef de saus en maak eventueel nog op smaak met zout, peper en een schepje suiker of honing.
- Meng de bonen en het vlees met de saus. Roer de lente-uitjes erdoor.
- Dien de rosbiefreepjes met sperziebonen en portsaus op met de lekkere basmatirijst. Garneer met lente-uitjes en gehakte peterselie.