Cubaanse stoofpot ropa vieja

Cubaanse stoofpot ropa vieja

Smulweb imageSmulweb

Deze Cubaanse stoofpot ropa vieja is gemaakt van uit elkaar gekookt rundvlees, paprika, tomaten, wijn en groene olijven. Bakken, sudderen, afkoelen, draadjes trekken en opnieuw sudderen. Een culinaire wereldreis in één gerecht.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Cubaanse stoofpot ropa vieja op tafel.

  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Braad hier het vlees in aan.
  2. Zet het vuur laag en voeg 1 gesnipperde ui, 1 laurierblad, een snuf zout en fijngesneden bleekselderij toe. Bak dit eventjes mee tot het glazig is.
  3. Voeg genoeg bouillon toe tot het vlees net onder staat. Stoof het geheel in ongeveer 2 ½ uur gaar totdat het uit elkaar valt.
  4. Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen, en trek het in draadjes uit elkaar.
  5. Laat het overgebleven vocht in de pan een beetje inkoken en houd het apart.
  6. Doe opnieuw olie in de stoofpan en bak de andere ui (gesnipperd) met de fijngehakte knoflook glazig.
  7. Voeg de kruiden toe en bak de fijngesneden paprika en verse tomaten hierin gedurende ongeveer 5 tot 10 minuten.
  8. Voeg de wijn en de tomaten uit blik toe en laat het geheel nog ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.
  9. Haal het laurierblad eruit en doe de draadjes vlees terug in de pan. Laat het geheel nog even sudderen en voeg indien nodig zoveel overgebleven vocht toe dat je een smeuïg maar niet te nat mengsel krijgt.
  10. Voeg op het laatste moment de olijven en de jalapenos toe. Laat deze kort meewarmen en serveer het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje