Ultieme chocoladetaart met ganache vullingtopping

Ultieme chocoladetaart met ganache vullingtopping

Smulweb imageSmulweb

De ultieme chocoladetaart met ganache vulling en topping. Deze taart is puur genot en gemakkelijk te maken. Heerlijke pure chocolade, gecondenseerde melk en kokend water smelten samen voor een geweldige en gladde textuur. Gehakt met melkchocolade en bedekt met een glanzende laag van ganache. Je zult er nog lang van nagenieten.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 397 g Gecondenseerde melk
  • 100 ml water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Ultieme chocoladetaart met ganache vullingtopping op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom. Hak de pure chocolade grof.
  3. Laat 100 ml water koken.
  4. Doe de suiker, boter, de helft van de pure chocolade, de gecondenseerde melk en kokend water in een pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde massa.
  5. Voeg het mengsel toe aan de kom met het bakmeel. Roer tot een stevig geheel. Klop de eieren los, voeg ze toe en roer door. Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 min. in het midden van de oven.
  6. Hak ondertussen de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom.
  7. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog, dan is de taart gaar.
  8. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, schenk in de kom en meng al roerend tot de chocolade gesmolten is.
  9. Klop de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en laat 30 min. op kamertemperatuur opstijven.
  10. Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in ca. 1.5 uur volledig afkoelen.
  11. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel. Leg de helften weer op elkaar.
eet smakelijk