Rode wijnsaus voor bij wild

Rode wijnsaus voor bij wild

Smulweb imageSmulweb

Een wildgerecht is pas compleet met de juiste saus. Zoals deze rode wijnsaus die je maakt met rode wijn, sjalotten, tijm, en kalfsfond. Voor extra smaak voeg je op het laatste moment ook nog Luikse siroop toe.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Suikersiroop

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Rode wijnsaus voor bij wild op tafel.

  1. Snipper 2 sjalotten fijn. Doe samen met 4 dl rode wijn en 2 takjes verse tijm in een kookpot.
  2. Laat het mengsel 1/2 inkoken. Voeg 4 dl kalfsfond toe en breng opnieuw aan de kook. Verwijder de takjes tijm. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.
  3. Roer er net voor het opdienen 2 eetlepels Luikse siroop onder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen