Peperroomsaus

Peperroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Maak snel een heerlijke peperroomsaus bij je steak. Bak het vlees, flambeer de cognac en voeg de peperbolletjes, vleesbouillon en room toe. Kruiden met zout en peper. En smullen maar!

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Peperroomsaus op tafel.

  1. Spoel de peperbolletjes goed onder koud water. Laat uitlekken.
  2. Smelt de boter in een pan en bak een stuk vlees naar keuze (bv. steak). Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg.
  3. Giet de cognac in de pan van het vlees en flambeer (weg van de dampkap). Hou de pan schuin en steek de alcohol aan met een lucifer. Laat de alcohol zo goed als volledig wegkoken.
  4. Voeg de peperbolletjes en de vleesbouillon toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de room toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen