- 700 g Pastinaak
- 8 g Tijm vers
- 4 g Rozemarijn, vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterde pastinaak en zoete aardappel met kappertjesvinaigrette op tafel.
- Verhit de oven tot 190 graden. Schil de pastinaken en snijd ze afhankelijk van de lengte in twee of drie stukken. Snijd elk stuk overlangs doormidden of in vieren. De stukken moeten zo'n 5 cm lang en 1,5 cm breed zijn. Pel de uien en snijd elk ervan in zes parten.
- Doe de stukken pastinaak en ui in een mengkom en voeg 1,25 dl olijfolie, de tijm, rozemarijn, knoflook, 1 theelepel zout en wat peper toe. Vermeng alles en verdeel het in een grote braadslee. Rooster alles 20 minuten.
- Snijd intussen aan beide kanten een schijfje af van de zoete aardappelen. Was ze goed en snijd ze met de schil overlangs doormidden en dan elke helft in zes partjes. Schep de aardappel door de pastinaak in de braadslee. Rooster de groenten nu 40 - 50 minuten.
- Roer als alle groenten gekleurd en gaar zijn de halve tomaatjes erdoor en rooster alles weer 10 minuten.
- Klop intussen citroensap, kappertjes, ahornsiroop, mosterd, de overgebleven 2 eetlepels olie en 0,5 theelepel zout door elkaar. Giet de dressing over de geroosterde groenten zodra ze uit de oven komen. Roer goed, proef of er voldoende zout en peper zijn toegevoegd.
- Strooi eventueel het sesamzaad over de groenten en dien ze op in de braadslee.