- 20 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Paprikasoep met kaaskletskoppen op tafel.
- Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn.
- Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. Leg op ruime afstand van elkaar de eetlepels kaasmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. Laat op een stuk bakpapier verder afkoelen.
- Pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng op smaak met zout en peper. Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. Bestrooi met basilicum.
- Serveer de soep met de kaaskletskoppen.