- 1600 g Varkensschouder
- 2 el Rietsuiker
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pulled pork uit de oven (of bbq) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bakplaat met een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om later het vlees in te pakken. Haal de zwoerd eraf als dat er nog aan zit. Dep droog met keukenpapier en plaats op de bakplaat.
- Meng de kruiden in een kom. Masseer de helft van de kruiden in het vlees. Plaats het vlees onbedekt in de oven voor 30 minuten.
- Pak daarna het vlees in in de folie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C (hete lucht 130°C) en doe het vlees terug in de oven voor 4 uur of tot het mals is. Controleer de temperatuur. De binnenkant moet 80 graden zijn.
- Haal het vlees uit de oven en laat het ingepakt 30 minuten rusten. Het rusten is erg belangrijk, hierdoor is het vlees makkelijker uit elkaar te halen.
- Trek dan het vlees met twee vorken uit elkaar (in het vocht van het vlees). Voeg de rest van het kruidenmengsel toe en meng goed door het vlees.
- Serveer het in een broodje, wrap, etc.