Flammkuchen met gorgonzola rucola en peer

Flammkuchen met gorgonzola rucola en peer

Smulweb imageSmulweb

Flammkuchen met gorgonzola, peer en rucola is een pizza-achtig gerecht met een dunne korst, belegd met crème fraîche, kaas, geschaafde peer en rucola. Het is de perfecte combinatie van zoet en hartig en smakelijk bij elke hap.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Flammkuchen met gorgonzola rucola en peer op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Doe de ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine of broodbakmachine of kneed met de hand. Deel daarna het deeg in 2 bolletjes. Rol het deeg uit tot een zeer dunne lap, rond, rechthoekig of ovaal.
  3. Besmeer het deeg met de helft van de crème fraîche en brokkel de helft van de gorgonzola eroverheen. Bak dit in de oven ongeveer 10 minuten.
  4. Rol ondertussen de tweede lap uit en beleg deze.
  5. Beleg de warme flammkuchen met dunne reepjes peer en wat rucola. Besprenkel met de hete olie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Kaas Groente Fruit Flammkuchen Sla Peren Rucola