Flammkuchen met bacon en peer

Flammkuchen met bacon en peer

Smulweb imageSmulweb

Zin in een hartige variant van taart? Probeer dan flammkuchen met bacon en peer. Het deeg is lekker krokant, en gecombineerd met het zuivel mengsel en de zoute smaak van de bacon wil je jouw vingers erbij aflikken. Bak de flammkuchen in de oven tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met salie.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Flammkuchen met bacon en peer op tafel.

  1. Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine de bloem, de gist, 2 el olijfolie, een flinke snuf zout en 275 ml handwarm water tot een soepel deeg. Vorm tot een bal en laat op kamertemperatuur onder een schone keukendoek 1 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Smoor de uiringen in 10 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Meng de crème fraîche met de kwark.
  4. Verdeel het deeg in 4 ballen. Rol elke deegbal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 mm dikte. Leg de deegbodems op 2 grote bakplaten.
  5. Verdeel het roommengsel met peper en zout, de uien, de peer en de bacon erover.
  6. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Bestrooi met salie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Vlees Fruit Flammkuchen Peren