- 4 Piepkuiken
- 16 Salieblad
- 100 g Enoki Paddenstoel
- 100 g Maismeel voor polenta
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Saltimbocca van piepkuiken met smeuige polenta op tafel.
- Snij de borsten en poten van het piepkuiken.
- Leg de kipfilets met het vel omhoog. Maak het vel van elke filet deels los en schuif er 2 salieblaadjes onder. Wikkel ze in een plak pancetta.
- Snij vervolgens het botje uit de poot van het piepkuiken en vul deze met salie. Omwikkel met pancetta, bak de poten aan en stoof ze gaar in de pan.
- Kook de maiskolf gaar in water met zout binnen 30 minuten gaar en snij daarna de korrels van de stam.
- Breng het maismeel, de kippenbouillon, het zout en de peper aan de kook en stoof in 20-40 min in de oven gaar. Voeg daarna de boter in klontjes toe en brokkel de Parmezaanse kaas erdoorheen.
- Rooster de omwikkelde kuikenfilets 5 minuten op de velkant tot ze gaar zijn.
- Serveer met limoenschijfjes en tomaten of groenten naar keuze. Schep de polenta in een schaal en leg hierover de gestoofde mais, gevolgd door de gestoofde pootjes en de gebakken piepkuikenborsten.