Saltimbocca van piepkuiken met smeuige polenta

Saltimbocca van piepkuiken met smeuige polenta

Smulweb imageSmulweb

Een culinair hoogstandje: Saltimbocca van piepkuiken met smeuige polenta. Kuikenvlees omwikkeld met pancetta en gevuld met salie, geserveerd met gestoofde mais en gebakken kipfilets. De zelfgemaakte polenta met Parmezaanse kaas en maiskorrels maakt het af.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4 Piepkuiken
  • 16 Salieblad
  • 100 g Enoki Paddenstoel
  • 100 g Maismeel voor polenta

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Saltimbocca van piepkuiken met smeuige polenta op tafel.

  1. Snij de borsten en poten van het piepkuiken.
  2. Leg de kipfilets met het vel omhoog. Maak het vel van elke filet deels los en schuif er 2 salieblaadjes onder. Wikkel ze in een plak pancetta.
  3. Snij vervolgens het botje uit de poot van het piepkuiken en vul deze met salie. Omwikkel met pancetta, bak de poten aan en stoof ze gaar in de pan.
  4. Kook de maiskolf gaar in water met zout binnen 30 minuten gaar en snij daarna de korrels van de stam.
  5. Breng het maismeel, de kippenbouillon, het zout en de peper aan de kook en stoof in 20-40 min in de oven gaar. Voeg daarna de boter in klontjes toe en brokkel de Parmezaanse kaas erdoorheen.
  6. Rooster de omwikkelde kuikenfilets 5 minuten op de velkant tot ze gaar zijn.
  7. Serveer met limoenschijfjes en tomaten of groenten naar keuze. Schep de polenta in een schaal en leg hierover de gestoofde mais, gevolgd door de gestoofde pootjes en de gebakken piepkuikenborsten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Polenta