- 2 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Slanke kip korma met spinazie op tafel.
- Verhit een wok en rooster de korianderzaadjes, komijnzaadjes, garam masala en de kurkuma totdat ze geuren.
- Doe ze in een vijzel of blender en vermaal het tot poeder, voeg gehakte pepers, knoflook, kokos, gember, en tomatenpuree toe en stamp of maal het fijn tot een pasta. Kip Korma:
- Verhit wat olie op een hoog vuur en bak hierin de kip en de uien ongeveer 5 minuten. Voeg de kruidenpasta eraan toe en bak het al roerend nog 3 tot 4 minuten.
- Zet het vuur middelhoog en voeg de suiker en yoghurt toe (evt. ook zout).
- Laat dit 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen en roer het goed om, voeg de gehakte koriander toe.
- Voeg de laatste 5 minuten de spinazie beetje bij beetje toe. Doe er eventueel nog een paar extra lepels yoghurt doorheen.
- Serveer met een takje koriander en een partje limoen en met basmati rijst.