Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hongaarse sperziebonen soep op tafel.
- Schil en snijd de aardappels, wortels, sperziebonen, paprika en tomaat in blokjes.
- Verhit de olie en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer gedurende 2 minuten. Strooi paprikapoeder erbij en voeg 2,5 liter water toe.
- Voeg de paddenstoelen, sperziebonen, aardappels en wortels toe. Als u stukken aardappels in de soep wilt zien, voeg deze dan later toe.
- Breng op smaak met kruiden (zout, vegeta, peper, laurier, peterselie en selderij) en kook gedurende een half uur op laag vuur.
- Maak gehaktballetjes en voeg deze toe aan de soep. Kook nog eens een half uur op laag vuur.
- Voeg crème fraîche of kookroom toe aan het einde en kook nog eens 2 minuten terwijl u blijft roeren.
- Eet smakelijk!