Zomers frisse aardbeientaart zonder gelatine

Zomers frisse aardbeientaart zonder gelatine

Smulweb imageSmulweb

Zomers frisse aardbeientaart zonder gelatine. Verkruimelde biscuitbodem met fijngemaakte ontkroonde aardbeien, slagroom, mascarpone en kwark. Als topping fijngemalen aardbeien, citroensap en suiker. De taart minstens twee uur laten opstijven in de koelkast. Een dag van tevoren maken kan makkelijk.

120 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 9 g Agar agar

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomers frisse aardbeientaart zonder gelatine op tafel.

  1. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Breek de biscuits boven de blender in stukken en verkruimel ze. Smelt ongeveer 80 gram margarine of roomboter in een steelpannetje (niet bruin laten worden) en roer de verkruimelde biscuits erdoorheen. Verdeel dit over de taartbodem en strijk glad met de achterkant van een metalen lepel. Zet in de koelkast om een beetje uit te harden.
  2. Ontkroon een pond aardbeien, voeg een tot twee eetlepels suiker toe (naar smaak) en maal ze fijn met de staafmixer. Giet het aardbeienmengsel in een steelpannetje en voeg 5 gram agar-agar toe. Goed roeren. Breng het mengsel aan de kook en laat twee minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren. Let op: niet langer dan twee minuten anders bindt de agar-agar niet goed meer. Laat het nu een beetje afkoelen.
  3. Klop de slagroom met een eetlepel basterdsuiker op tot vla-dikte. Mix de mascarpone erdoor en daarna de kwark. Voeg het aardbeienmengsel toe aan de kwarkmassa. Goed doorroeren.
  4. Giet het mengsel over de biscuitbodem en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast. Afdekken is niet nodig.
  5. Ontkroon het tweede pond aardbeien en houd 8-10 aardbeien achter voor de versiering. Maal de overige aardbeien fijn met de staafmixer. Voeg sap van een halve citroen (tegen het verkleuren) en wat basterdsuiker (naar smaak) toe. Voeg 5 gram agar-agar toe en verwarm de aardbeienmassa. Laat onder voortdurend roeren twee minuten zachtjes koken. Laat even afkoelen en giet het dan gelijkmatig over de taart.
  6. Snijd de achtergehouden aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze over de geleimassa. Laat weer minstens twee uur opstijven in de koelkast. Opleuken met slagroom is optioneel.
  7. Geniet van deze heerlijke aardbeientaart, die je ook een dag van tevoren kunt maken!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Aardbeientaart