Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Wokgroenten met vlees noch vis in een heerlijke saus op tafel.
- Snipper de knoflook. Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Snijd het witte gedeelte van de paksoi in blokjes en het groene gedeelte fijner. Bewaar dit apart.
- Snijd het rund- of varkensvlees in reepjes of stukjes en breng op smaak met peper en zout. Marineren indien je kiest voor kip, gamba's of tōfu.
- Verhit wat (arachide) olie in de wok. Wok de champignons naar een zonnig bruin kleurtje samen met de paprika, knoflook en het witte gedeelte van de paksoi.
- Giet al het vocht vocht wat is vrijgekomen uit de groenten af. Voeg 3 eetlepels ketjap asin en 3 eetlepels gember siroop toe en een scheutje citroensap. Roer even door.
- Proef de saus en voeg naar smaak meer gember of ketjap toe voor een zoetere of zoutere smaak. Voeg eventueel 5 spice powder toe voor meer diepte in de smaak. Voeg wat allesbinder of bloem toe om de saus iets te binden.
- Voeg als laatste het groene van de paksoi toe en roer kort door. Serveer met rijst of iets anders naar keuze. Smakelijk eten!