Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Asperge groentesoep met runderbouillon op tafel.
- Maak van ongeveer 2 liter water, de schenkel of soepvlees met mergpijpje, foelie en peperkorrels een bouillon door de bouillon op een kleien pitje tenminste 3 uur te laten trekken. Haal het vlees, de botten en de foelie en peperkorrels eruit en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm. Kook de schillen met ongeveer 2 liter water en foelie 15 minuten. Giet de schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
- Was en snijd de wortel, bleekselderij, prei en bladselderij fijn.
- Doe de aspergestukjes, de fijngesneden wortel en bleekselderij in de bouillon en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg dan de bouillonblokken (eventueel maggiblokjes) en het kooknat van de schillen toe.
- Voeg daarna de gesneden prei en bladselderij toe en laat het geheel zachtjes koken totdat de groenten de gewenste gaarheid hebben bereikt (ongeveer 10 minuten, maar proef zelf even voor je eigen smaak).
- Voeg als laatste de stukjes vlees toe en maak de soep op smaak met peper (en zout).
- Laat het vlees nog even doorwarmen en dan is de soep klaar om te serveren.