Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Salada de feijao frade com atum salade van bonen en tonijn op tafel.
- Week de gedroogde bonen een dag van tevoren. Als je haast hebt, gebruik dan bonen uit blik. Kook de bonen als eerste gaar.
- Snijd de ui en peterselie fijn (voeg eventueel een teentje knoflook toe).
- Meng de afgekoelde bonen met de helft van de gesneden ui en peterselie in een schaal. Breng op smaak met zout, peper, olie en azijn. Meng alles goed.
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten half hard. Laat de eieren een beetje afkoelen en snijd ze in stukjes, plakjes of partjes.
- Open de blikjes tonijn en laat ze goed uitlekken. Gebruik een vork om de tonijn uit de blikjes te halen. Voeg de tonijn toe aan de bonen en meng goed door elkaar.
- Bestrooi het geheel met de andere helft van de gesnipperde ui en peterselie. Garneer met stukjes ei en eventueel olijven.