- 150 g Monterey Jack
Bereidingswijze
Zet in 16 stappen deze heerlijke Bbq pulled pork met ovenfrietjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de aardappelen in plakjes van ± 1 cm en snijd de plakjes in reepjes van ± 1 cm.
- Besprenkel de aardappelen met olijfolie en bestrooi de aardappelen met zout en peper, inwrijven zodat alles gelijkmatig is bedekt.
- Wrijf het varkensvlees rondom in met BBQ saus.
- Leg de gesneden aardappelen op een bakplaat, samen met de varkensschouder. Zorg ervoor dat de aardappelen het varkensvlees niet raken.
- Bak gedurende 45 minuten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verwijder de aardappelen, plaats dan het varkensvlees in het midden van de lade. Bak deze nog eens gedurende ± 2 uur.
- Versnipper het varkensvlees in een grote kom met behulp van twee vorken.
- Vermeng het draadjesvlees met de rest van de BBQ saus.
- Start met een laag aardappelen (in een bakplaat).
- Daarna een laag varkensvlees.
- Vervolgens rode ui, Pepper Jack kaas, lente-uitjes.
- Herhaal de 3 voorgaande stappen.
- Bestrooi met cheddar kaas.
- Bak ± 15 minuten, tot de kaas is gesmolten.