Oranje curry met garnalen mango en zoete aardappel

Oranje curry met garnalen mango en zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel. Laat de currypasta even bakken voor extra smaak. Voeg vervolgens de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus toe en breng aan de kook. Voeg de garnalen, mango, zoete aardappel en limoensap toe en roerbak nog even. Op smaak te brengen met oestersaus en rietsuiker. Serveer met rijst of noedels.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oranje curry met garnalen mango en zoete aardappel op tafel.

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook ze ongeveer 5 minuten zodat ze nog een stevige bite houden.
  2. Snijd de lente-ui in ringetjes, hak de knoflook en koriander fijn. Pers de limoen uit, schil de mango en snijd deze in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook en de lente-ui. Voeg na ongeveer 1 minuutje de currypasta toe en bak deze even goed mee (pas op dat het niet aanbrandt).
  4. Voeg de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus toe en breng dit aan de kook.
  5. Doe de garnalen erbij en laat de saus weer aan de kook komen.
  6. Voeg de mango, zoete aardappel en het limoensap toe en roerbak dit nog enkele minuten.
  7. Maak verder op smaak met oestersaus en rietsuiker en strooi er de gehakte koriander overheen.
  8. Serveer met rijst of noedels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen