Variant op zeeuws spek uit de slowcooker

Variant op zeeuws spek uit de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Dit langzaam gegaard spek met marinade is perfect voor een zomerse BBQ. Prijs goed rondom, masseer in de marinade en gaar het in de plastic zak in de slowcooker. Daarna nog even de oven in en klaar is kees. Smullen maar!

120 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water
  • 8 g Salpeter natriumnitraat

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Variant op zeeuws spek uit de slowcooker op tafel.

  1. Prik met een vleesvork rondom goed en frequent in het spek.
  2. Doe het spek in een ziplock bag (of ander soort plastic zak die je kunt afsluiten).
  3. Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg deze aan de zak met spek toe.
  4. Masseer het spek, zodat de marinade overal goed wordt verdeeld.
  5. Leg het spek een dag of 2 in de koelkast en masseer het regelmatig.
  6. Pocheer het vlees in de plastic zak gedurende 90 minuten in 3 liter water in de slowcooker op de hoge stand.
  7. Haal het vlees uit de zak, laat even uitlekken (bijvoorbeeld op een rooster).
  8. Leg het vlees nog 45 minuten in een voorverwarmde oven op 125 graden (110 hetelucht oven).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees