Kipfilet met champignons in een port roomsaus

Kipfilet met champignons in een port roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht met champignons in een heerlijk romige portsaus. De kipfiletblokjes zijn lekker krokant gebakken, gecombineerd met zeezout en zwarte peper. Het chique restaurant op je eigen bord.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kipfilet met champignons in een port roomsaus op tafel.

  1. Maak olie heet in een koekenpan.
  2. Breng kipfiletblokjes op smaak met zeezout en zwarte peper.
  3. Bak blokjes kipfilet om en om tot gaar en licht gekleurd.
  4. Haal uit de pan.
  5. Voeg een beetje olijfolie bij het bakvet en bak champignons en knoflook tot ze gaar zijn.
  6. Zet het vuur hoog en voeg de port en Worcestersaus toe en bak even tot de alcohol verdampt is.
  7. Voeg de slagroom toe en kook verder tot er een dikke saus ontstaat.
  8. Doe de kipfiletblokjes terug in de pan en maak het geheel goed warm.
  9. Serveer op borden en garneer met platte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Sauzen Paddenstoelen Champignons