Lemon bars met lemon curd

Lemon bars met lemon curd

Smulweb imageSmulweb

Deze lemon bars zijn perfect voor een picknick of brunch. Een brosse, kruimelige korst die om een zoete en frisse vulling van citroen heen zit, afgemaakt met een laagje knapperige kruimels. Zet de 33x23 cm-vorm op tafel en pak er lekker eentje (of twee).

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lemon bars met lemon curd op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de boter en de suiker in een kom en roer dit door elkaar totdat het zacht en crèmig is.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Blijf mixen totdat er grote korrels ontstaan.
  4. Doe ¾ van het mengsel in een vorm van 33 x 23 cm. Zet de vorm 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en laat het even afkoelen.
  5. Smeer de lemon curd over de gebakken laag.
  6. Meng de kokosrasp en amandelen door het overgebleven koekmengsel en roer goed door. Doe dit over de lemon curd.
  7. Bak de koek ongeveer 25 minuten of totdat het licht bruin is.
  8. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snijd in vierkantjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Lemon curd