Komkommersoep met bieslook en zure room

Komkommersoep met bieslook en zure room

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse komkommersoep met bieslook en zure room is een fantastisch verfrissende voorgerecht. De soep is verrassend eenvoudig te maken en perfect voor een zomerse dag. Serveer met wat vers brood voor de ideale start van een zomerse maaltijd.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Komkommersoep met bieslook en zure room op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Was de komkommer en verwijder beide uiteinden. Schil plm. de helft van de komkommer, laat de andere helft van de schil zitten zodat de soep een mooie groene kleur krijgt. Snij de komkommer in grove stukken. Schil de aardappel en snij in stukken.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig. Voeg de stukken aardappel en komkommer toe en bak even mee.
  4. Doe de witte wijn en zoveel water in de pan, dat de komkommer nog net niet onder staat (plm. één vingerkootje eronder). Doe de bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook.
  5. Laat de soep plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken op een lage warmtebron. Pureer de soep.
  6. Proef de soep en maak op smaak met zout, witte peper, tabasco en wat cayennepeper.
  7. Doe vlak voor het opdienen de bieslook in de soep (hou iets achter voor het garneren).
  8. Doe de soep in borden of kommen en garneer met een dotje zure room en nog wat gehakte bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel