Paasslof

Paasslof

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke paasslof met hazelnootspijs en merinque van eiwitten. Het deeg is lekker krokant en wordt bedekt met witte chocoladeganache. Maak het af met mooie toeven merinque en leuke versiersels. Een echte aanrader voor de paasdagen!

60 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Hazelnootspijs

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Paasslof op tafel.

  1. Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  2. Rol de plak deeg uit tot ongeveer 10mm dikte.
  3. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Als je een sloffenvorm hebt, dus met bodem, dan kun je ook bakpapier op de bodem leggen. Je deeg daarop leggen en je sloffenring eromheen doen. Daarna overtollig deeg en bakpapier weghalen.
  4. Verwarm je oven voor op 190 graden.
  5. Bak de slof in ongeveer 20 minuten in je oven en laat afkoelen.
  6. Maak eerst de hazelnootspijs. Dit doe je op dezelfde manier als amandelspijs. Vermeng 250 gr. gemengde hazelnoot met 250 gr. fijne suiker. Klop 1 ei los en meng deze erdoor samen met wat citroensap. Als het kan laat deze dan een paar dagen staan. Klop boter romig in de staande mixer en voeg daarna in kleine stukjes het spijs toe. Zo voorkom je dat het een grote klont wordt. Voeg hierna ei toe en zorg dat het een smeuiig maar niet te nat geheel wordt. Klop goed door en doe als laatste 15 tot 20 mg bloem en ongeveer 50 ml amandellikeur door de hazelnootpasta.
  7. Breek 225 gram chocolade in stukjes en doe in een kom. Verwarm 100 ml slagroom, breng net niet aan de kook en giet het uit over de chocolade. Blijf roeren met een houten lepel tot de chocolade is opgelost en laat het indikken. Dit kan even duren.
  8. Splits drie eieren en klop het eiwit stijf in een kom. Dit kan met een staande mixer maar ook met handmixer. Zorg ervoor dat je kom goed vetvrij is. De merinque is voldoende stijf als je de kom om kan keren zonder dat het uit je kom valt.
  9. Neem vervolgens een spuitzak met spuitmondje en schep het stijfgeklopte eiwit in de spuitzak. Doe een laag bakpapier op je ovenplaat en spuit hierop mooie toeven. Evt. kan je de toeven alvast versieren met discodip of iets anders leuks. Ook kun je de merinue voor het bakken kleuren. Bak de toeven vervolgens in je oven af op 100 graden gedurende ongeveer een uurtje. Een en ander afhankelijk van je oven. Pas op, witte merinque kan verkleuren in je oven, dit komt best vaak voor. Dit kan je voorkomen door de temperatuur wat lager te zetten en als het kan de deur van de oven op een kier te zetten. Als je de merinque kleurt heb je hier geen last van.
  10. Doe het deeg voor je bodem in de sloffenvorm of ring en schep hier de frangipane bovenop. Bak dit geheel in ongeveer 20 minuten op 190 graden af in je oven. Laat volledig afkoelen.
  11. Breng als de bodem is afgekoeld een mooie laag witte chocoladeganache aan over je sloffenbodem. Laat nog even staan en bak je merinques af.
  12. Gebruik de toeven merinque als garnering op je sloffenbodem en maak verder af met nog wat leuke versiersels.
  13. Klaar ben je! Succes en eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Zuivel Ei Citroen Citroensap