Spaghetti met paddenstoelen pijnboompitten en peterseliepesto

Spaghetti met paddenstoelen pijnboompitten en peterseliepesto

Smulweb imageSmulweb

Spaghetti met een pesto gemaakt van peterselie, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Geserveerd met gebakken champignons, bestrooid met nog meer pijnboompitten en kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spaghetti met paddenstoelen pijnboompitten en peterseliepesto op tafel.

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of plakjes.
  2. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  3. Rooster beide hoeveelheden pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Peterseliepesto: Doe de gesneden peterselie, de helft van de geroosterde pijnboompitten, het teentje knoflook en de geraspte kaas in het bakje van de staafmixer (of in een mengbeker). Voeg nu zoveel olijfolie toe tot je een dikke pasta hebt gekregen. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen of champignons lichtbruin en maak op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel hierover de paddenstoelen, resterende geroosterde pijnboompitten en de peterseliepesto. Strooi er nog wat geraspte kaas over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente