Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mamas soep - een heldere kippensoep op tafel.
- Kook de kip in ruim water gaar. Als het vlees helemaal wit is gekleurd, haal het dan uit de pan.
- Spoel het water weg en was de pan even goed schoon met heet water.
- Doe ongeveer 3 liter water in de pan en kook het op een hoog vuur. Voeg de bouillontabletten toe en laat ze oplossen, af en toe even roeren. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg het toe aan het water.
- Laat het een half uur zachtjes pruttelen.
- Snijd de prei in kleine ringen en was het goed schoon in een vergiet. Boen een handje grote champignons schoon en snijd ze in grove stukken. Voeg ze met de prei bij de soep. Even doorroeren en met het deksel op de pan op een laag vuur doorwarmen.
- Hak een handvol peterselie fijn en voeg het toe aan de soep. Voeg wat peper uit de molen en wat (pittige) kerriepoeder toe voor extra smaak.
- Goed warm serveren.