Broccolistamppot met ham ei en ui

Broccolistamppot met ham ei en ui

Smulweb imageSmulweb

Deze broccoli stamppot met ham, ei en ui is zo lekker dat iedereen z'n bordje leeg eet. De broccoli giet je af en voeg je toe aan de ui en ham. Stamp de aardappelen fijn en meng alles samen. Als laatste voeg je blokjes ei toe.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Broccolistamppot met ham ei en ui op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Je kunt de eieren na 10 minuten kooktijd bij de aardappelen meekoken, dit bespaart extra afwas.
  3. Maak kleine roosjes van de broccoli (de stronk kun je schillen en in blokjes snijden) en giet er kokend water op tot alles onder water staat. Laat ze ongeveer 5 minuten staan en laat ze dan goed uitlekken.
  4. Fruit in een wok of hapjespan de gesnipperde ui tot glazig en voeg de hamblokjes toe.
  5. Doe de ketjap en de sambal erbij en schep alles door elkaar. Voeg de uitgelekte broccoli toe en laat dit geheel samen even pruttelen.
  6. Giet het water van de aardappelen af en voeg de boter, melk en peper/zout toe. Stamp dit alles door elkaar en voeg het ham/ui/broccoli mengsel toe.
  7. Doe de in blokjes gesneden eieren erbij en schep alles door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Ei Groente Ui