- 3 takjes Tijm (takje)
- 3000 g Peultjes
- 1 el Citroenmelisse
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ossobuco van bij ons op tafel.
- Snipper de sjalotten, de knoflook en de selder en stoof ze glazig in boter.
- Kruid de schenkels met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in boter. Leg de schenkels op de gestoofde groenten en bevochtig met de sherry en de kalfsfond. Voeg de tomaat, het volledige chilipepertje en de tijm toe. Laat een drietal uur sudderen onder een boterpapiertje. Je kan het ook in de oven klaarmaken op ongeveer 140°C.
- Schil voor de garnituur de asperges en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken en stoom ze apart gaar. Hak de verse kruiden en smelt de boter in de pan. Voeg de groenten en kruiden toe en warm even door. Werk af met de geraspte schil van de citrusvruchten.
- Haal de schenkels uit de pan en verwijder het pepertje. Klop de tomaten los om de saus te binden. Giet door een zeef en roer er een klontje boter door.
- Serveer met tuinkers en een gestoomd aardappeltje.