Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittige linzensoep goed gevuld voor koude dagen op tafel.
- Verhit de olie in de pan.
- Bak hierin de spekreepjes even aan.
- Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe en bak op een lage warmtebron mee tot glazig. Neem hiervoor de tijd, want dan wordt het veel lekkerder!
- Doe de tomatenpuree en het kerriepoeder erbij en bak 2 minuten al roerend mee.
- Voeg nu alle gesneden groenten toe, bak al omscheppend even mee.
- Doe de (afgespoelde) linzen erbij en voeg ongeveer 1 liter water toe. Misschien iets meer afhankelijk van de hoeveelheid groenten.
- Doe de bouillonblokjes in de pan en breng alles aan de kook.
- Laat de soep plm.45 minuten zachtjes koken tot alle groenten zacht en gaar zijn.
- Maak de soep op smaak met paprikapoeder, wat tabasco, balsamicoazijn, suiker en misschien nog wat zout en peper naar smaak.