Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gyllengule lussekatter (goudgele saffraanbroodjes) op tafel.
- Doe alle ingrediënten, behalve de roomboter, in de kom van een keukenmachine met kneedhaak. Gebruik koude melk en ei omdat het deeg vrij lang gekneed moet worden. Verkruimel de gist direkt in het deeg.
- Zet de keukenmachine op de laagste snelheid en kneed het deeg ca. 15 minuten. Snijd ondertussen de boter in stukjes. Voeg deze één voor één toe aan het deegmix en kneed nog eens 15 minuten.
- Neem de bol van de keukenmachine en dek af met plastic folie. Laat het deeg nu rijzen tot het 2x zoveel is geworden. Dit duurt ongeveer 2 uur.
- Leg de rozijnen in een kom en voeg warm water toe, zodat de rozijnen wellen.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Vouw het deeg nog een keertje dubbel en deel het dan op in 12 gelijke delen. Rol hier lange slierten deeg van.
- Maak nu de lussekatter in verschillende vormen. Bestrijk ze met ei en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden ca. 15 minuten.