- 0.5 el Koriander
- 0.75 g Sereh / Citroengras
- 1 kemirienoot
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Lekkere pittig gekruide indonesische sperziebonen a la petra op tafel.
- Verhit de olie in de pan
- Bak hierin het sjalotje en de knoflook glazig
- Voeg de gemberwortel, kurkuma, komijn, koriander, laos, sereh en gemalen kemirienoot toe en bak 1 minuut mee tot de kruiden gaan geuren
- Bak het tomatenpuree en de sambal ook even mee
- Voeg nu de sperziebonen samen met de stukjes tomaat, de verkruimelde kippenbouillontablet en plm. 1/8 liter water hieraan toe. Roer alles goed door elkaar
- Breng het geheel aan de kook tot de sperziebonen beetgaar zijn (plm. 10 - 12 minuten)
- Maak eventueel op smaak met peper, zout en misschien nog wat sambal.