Lekkere pittig gekruide indonesische sperziebonen a la petra

Lekkere pittig gekruide indonesische sperziebonen a la petra

Smulweb imageSmulweb

Een kruidige Indonesische klassieker: pittige sperziebonen met sjalot, knoflook, gemberwortel, kurkuma, komijn, koriander, laos, sereh en gemalen kemirienoot. Inclusief tomatenpuree, sambal, tomaat en bouillontablet. Perfect gerecht voor een Oosters tintje aan je maaltijd!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Koriander
  • 0.75 g Sereh / Citroengras
  • 1 kemirienoot

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Lekkere pittig gekruide indonesische sperziebonen a la petra op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan
  2. Bak hierin het sjalotje en de knoflook glazig
  3. Voeg de gemberwortel, kurkuma, komijn, koriander, laos, sereh en gemalen kemirienoot toe en bak 1 minuut mee tot de kruiden gaan geuren
  4. Bak het tomatenpuree en de sambal ook even mee
  5. Voeg nu de sperziebonen samen met de stukjes tomaat, de verkruimelde kippenbouillontablet en plm. 1/8 liter water hieraan toe. Roer alles goed door elkaar
  6. Breng het geheel aan de kook tot de sperziebonen beetgaar zijn (plm. 10 - 12 minuten)
  7. Maak eventueel op smaak met peper, zout en misschien nog wat sambal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen