Walnotentaart met cognac van claudia rodennagerechten

Walnotentaart met cognac van claudia rodennagerechten

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke Walnotentaart met cognac van claudia rodennagerechten. Het is een taart gevuld met grof gemalen walnoten, cognac en een suikerstroop. De taart moet een uur rusten, voordat het kan worden opgediend.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Cognac
  • 50 ml Water
  • 15 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Walnotentaart met cognac van claudia rodennagerechten op tafel.

  1. Maal de noten grof in de keukenmachine.
  2. Klop van de eieren en suiker met een elektrische klopper een dikke, bleke massa.
  3. Roer er grondig de iets afgekoelde boter en cognac door.
  4. Spatel de walnoten erdoor en giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 28 cm.
  5. Zet het 45 minuten in een tot 180 °C verhitte oven
  6. het moet stevig aanvoelen.
  7. Verhit de suiker en het water voor de stroop in een pan en los de suiker op. Laat alles circa 5 minuten pruttelen en doe de sterke drank erbij.
  8. Giet de hete stroop over het gebak in de vorm zodra het uit de oven komt.
  9. Laat de taart voor het opdienen minstens 1 uur staan zodat de suikerstroop in het gebak kan doordringen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Walnotentaart