- 45 g Cognac
- 50 ml Water
- 15 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Walnotentaart met cognac van claudia rodennagerechten op tafel.
- Maal de noten grof in de keukenmachine.
- Klop van de eieren en suiker met een elektrische klopper een dikke, bleke massa.
- Roer er grondig de iets afgekoelde boter en cognac door.
- Spatel de walnoten erdoor en giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 28 cm.
- Zet het 45 minuten in een tot 180 °C verhitte oven
- het moet stevig aanvoelen.
- Verhit de suiker en het water voor de stroop in een pan en los de suiker op. Laat alles circa 5 minuten pruttelen en doe de sterke drank erbij.
- Giet de hete stroop over het gebak in de vorm zodra het uit de oven komt.
- Laat de taart voor het opdienen minstens 1 uur staan zodat de suikerstroop in het gebak kan doordringen.