Penne met garnalen en spinazie

Penne met garnalen en spinazie

Smulweb imageSmulweb

Penne met garnalen en spinazie, gebakken in olijfolie met geperste knoflook, balsamicoazijn en zout en peper. Geserveerd met tomatenpartjes, gehakte basilicum, ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en citroen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum vers
  • 1 el Basilicum
  • 50 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Penne met garnalen en spinazie op tafel.

  1. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in partjes of plakjes.
  2. Meng de tomatenpartjes met de helft van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn, 1 geperst teentje knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum.
  3. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan.
  4. Schep er 2 geperste teentjes knoflook door en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten.
  5. Schep de garnalen uit de pan en houd ze even warm.
  6. Doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie bij het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg zout en peper toe.
  7. Schep de garnalen en het tomatenmengsel erdoor.
  8. Meng het garnalen-spinaziemengsel door de pasta.
  9. Serveer het gerecht bestrooid met verkruimelde ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Garneer met citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Spinazie