Basisrecept oliebollen

Basisrecept oliebollen

Smulweb imageSmulweb

Met ons basisrecept maak je de lekkerste oliebollen! Laat de raisins & krenten lekker weken, daarna mix je het beslag van water, bier, bloem en gist tot een glad geheel. Voeg de appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe. Laat het beslag rijzen en frituur de bollen in hete olie. Borrelende olievertier!

60 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Bokbier
  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Basisrecept oliebollen op tafel.

  1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
  2. Meng water en bier in een beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
  3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
  4. Voeg de krenten, rozijnen, appel, kaneel, suiker, zout en citroensap toe en roer alles door elkaar.
  5. Dek de kom af en laat het beslag 1 uur rijzen.
  6. Laat de olie op 190 graden komen en schep met een ijsschep bollen van het beslag.
  7. Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen