Andijviestamppot met een twist

Andijviestamppot met een twist

Smulweb imageSmulweb

Een andijviestamppot met een twist. Knapperige spekjes, rauwe andijvie en zoete, gegrilde puntpaprika. Voeg hier nog wat pijnboompitten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Andijviestamppot met een twist op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar zoals je gewend bent.
  2. Bak intussen de spekjes knapperig. Snijd de andijvie in reepjes of neem een voorgesneden zak andijvie. Snijd de puntpaprika klein.
  3. Rooster of gril de pijnboompitten en paprika in een contactgrill of grilpan zonder boter. Zet opzij.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de spekjes toe samen met het spekvet en stamp goed door.
  5. Voeg de melk toe. Je kunt deze even verwarmen, maar het hoeft niet. Voeg de reepjes andijvie toe en stamp dit tot een stamppot. De andijvie is gewoon rauw.
  6. Doe als laatste de paprika en pijnboompitten erbij en meng alles goed door elkaar.
  7. Serveer de andijviestamppot en geniet van de verrassende smaak van de paprika en de knapperige pijnboompitten. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot