Risotto bitterballen (glutenvrij)

Risotto bitterballen (glutenvrij)

Smulweb imageSmulweb

Glutenvrije Risotto bitterballen die je zelf kan maken! Rijst, wijn, kip, kaas, paneren, frituren en klaar! Serveer het als snack of als bijgerecht met zelfgemaakt saus.

60 min bereiden

borrel

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Peak's Free From Paneermeel

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Risotto bitterballen (glutenvrij) op tafel.

  1. Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter en bak hierin de blokjes kipdijfilet gedurende 5 minuten. Schep de kip uit de pan en houd deze apart. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de rijst toe en roer gedurende 1 minuut zodat de korrels gaan glanzen. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
  3. Maak de kippenbouillon aan. Voeg een soeplepel warme bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon op is. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna door de rijst is opgenomen. Pas op dat de rijst niet aanbakt. Dit kan bij elkaar wel 30 minuten duren. Dek de pan elke keer af met de deksel.
  4. Proef de risotto of hij gaar is. Roer de rest van de boter en de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  5. Laat de risotto en de kip apart goed afkoelen totdat de risotto flink stijf is geworden.
  6. Maak van de risotto balletjes ter grootte van pingpongballen en druk er stukjes kip in.
  7. Zet 3 platte borden naast elkaar en doe in het eerste bord de glutenvrije bloem, in het tweede bord de eiwitten en in het derde bord de paneermeel.
  8. Haal de risottoballetjes stuk voor stuk eerst door de bloem, dan door de eiwitten en als laatste door de paneermeel.
  9. Bak de risottoballetjes per 6 stuks gedurende 5 minuten op 180 graden in de frituurpan.
  10. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst