Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvol gehaktbrood met gedroogde abrikozen, peterselie en paprika. Door het kneden van de lucht uit het gehakt te halen, is het brood na bakken makkelijker te snijden. Serveer het gehaktbrood met brood, soep en eventueel een sausje van mayonaise en chilisaus.

60 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gehaktbrood met gedroogde abrikozen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika, peterselie en abrikozen fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in een flinke kom en kneed alles goed door elkaar.
  4. Om een stevig gehaktbrood te krijgen klop je er bij het vormen de lucht uit, zodat het makkelijker te snijden is zodra het klaar is. Geef klapjes op de bovenkant/zijkant en druk stevig aan.
  5. Vorm er daarna een brood van ongeveer 30 cm lang en 10 cm breed.
  6. Leg het brood in een ovenschaal en bak het in 50 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat het even afkoelen in de ovenschaal.
  8. Serveer het gehaktbrood met brood/soep en eventueel een sausje van mayonaise en chilisaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Abrikozen