Soep van aardpeer en pastinaak

Soep van aardpeer en pastinaak

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende soep van aardpeer en pastinaak. Knoflook, sjalot, komijn en tijm versterken de smaak van de groenten. Puristen gebruiken een staafmixer om de soep te pureren. Serveren met fijngesneden lente ui en een scheutje truffelolie of olijfolie.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 500 g Aardperen
  • 500 g Pastinaak
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Soep van aardpeer en pastinaak op tafel.

  1. Pel de knoflook en sjalot en snijd ze in grove stukken. Schil en snijd ook de aardperen en pastinaak in stukjes.
  2. Hak de knoflook en sjalot fijn met een mes en fruit ze samen met olie gedurende 2 minuten in een pan. Voeg de stukjes aardpeer en pastinaak toe en fruit dit nog 8 minuten mee totdat de groenten zacht zijn.
  3. Voeg de bouillon (heet water met 2 bouillon tabletten) toe en voeg ongeveer halverwege de komijn en tijm toe. Laat het geheel nog 20 minuten koken totdat de groenten gaar zijn.
  4. Controleer of de groenten goed gaar zijn en gebruik vervolgens de snij functie van de staafmixer om de soep te pureren. Voeg de room toe en meng het geheel nog even.
  5. Schenk de soep in kommen en voeg fijngesneden lente ui en een scheutje truffelolie (of olijfolie) toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Fruit Groente Aardperen Pastinaak