Salade met gerookte eendenborst sinaasappel en hazelnoot

Salade met gerookte eendenborst sinaasappel en hazelnoot

Smulweb imageSmulweb

Een feestje op je bord! Deze salade met gerookte eendenborst, sinaasappel en hazelnoot is perfect om te maken als je iets te vieren hebt. De smaken van de gerookte eendenborst en de frisse sinaasappel vormen samen een geheel en de hazelnoten geven een lekkere crunch.

15 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 300 g Gerookte eendenborstfilet
  • 3 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade met gerookte eendenborst sinaasappel en hazelnoot op tafel.

  1. Meng de balsamico-azijn, honing en tijm goed door elkaar en laat dit een tijdje staan zodat de dressing goed op smaak kan komen.
  2. Rooster de hazelnoten rondom bruin en laat ze afkoelen. Hak ze vervolgens grof en verwijder indien mogelijk zoveel mogelijk de velletjes.
  3. Was en droog de sla en pluk de bladeren in grove stukken.
  4. Schil de sinaasappel en snijd het wit onder de schil weg. Haal de partjes uit de vliesjes.
  5. Leg de eendenborst en de sinaasappelstukjes op de sla en besprenkel dit met de dressing. Bestrooi de salade met de gehakte hazelnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Sinaasappel