Koolraap in een honing-mosterd-roomsaus met rauwe hamreepjes

Koolraap in een honing-mosterd-roomsaus met rauwe hamreepjes

Smulweb imageSmulweb

Een frisse Koolraap in een honing-mosterd-roomsaus met ham. Van het koken van de koolraap tot het mengen van de honing-mosterd-roomsaus, dit snelle en smakelijke gerecht heeft het allemaal. Perfect te combineren met een glas wijn en gezelschap.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Koolraap
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koolraap in een honing-mosterd-roomsaus met rauwe hamreepjes op tafel.

  1. Kook de koolraap in water met weinig zout beetgaar en laat het goed uitlekken in een vergiet.
  2. Bak de reepjes rauwe ham in een droge koekenpan knapperig en haal ze uit de pan. Zet even apart.
  3. Breng de slagroom in de koekenpan aan de kook en laat het even inkoken tot de room wat dikker wordt.
  4. Roer de mosterd en honing door de slagroom en maak het op smaak met peper en zout.
  5. Meng de koolraap met de honing-mosterd-roomsaus en roer de rauwe hamreepjes erdoor.
  6. Voeg eventueel nog wat nootmuskaat toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Koolraap