Kniepertjes (wafels)

Kniepertjes (wafels)

Smulweb imageSmulweb

Fris en zoet, dat zijn de kniepertjes of zoals sommigen ze noemen, nieuwjaarsrolletjes. Laat het beslag even rusten. Dan even in ‘t ijzer en daarna rol je de wafeltjes snel op om af te koelen. Ideaal als versnapering bij de koffie of thee.

60 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 ml Koffie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kniepertjes (wafels) op tafel.

  1. Doe het meel samen met de suiker in een kom.
  2. Smelt de boter op een laag vuur. Voeg de gesmolten boter toe aan het meel/suiker mengsel en meng dit tot een gladde massa.
  3. Voeg de eieren toe en meng alles tot het beslag tussen dun en lobbig is. Voeg eventueel wat water toe.
  4. Laat het beslag even rusten.
  5. Verwarm het wafelijzer.
  6. Haal de theelepel door het beslag en doe het beslag op het wafelijzer. Bak de wafels en laat ze afkoelen op kranten of keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Wafels Kniepertjes