- 5 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde pompoensoep op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de pitten uit de pompoen. Snijd de wortel en pompoen met schil in blokjes. Verdeel ze samen met de ui en knoflook in een braadslede. Strooi hier ras el hanout, tijm en wat zout overheen. Sprenkel er ook olijfolie overheen en schep alles goed door elkaar. Rooster de pompoen in de oven gedurende 25-30 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze hierna op een bordje afkoelen.
- Schep de inhoud van de braadslede in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Warm de soep nog even op en breng op smaak met wat zout en peper.
- Schep de pompoensoep in wijde kommen en leg een lepel yoghurt in het midden. Strooi er vervolgens de geroosterde pompoenpitten overheen.