Bramen kwarktaart

Bramen kwarktaart

Smulweb imageSmulweb

Waan je in de zevende hemel met deze heerlijke Bramen kwarktaart. Harde bodem met een fluweelzachte vulling van kwark, slagroom en bramen, bovenlaag van bramen en jam met een lichtzure toets. Een echte verwennerij.

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bramen kwarktaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Meng de 4 eieren met de mixer en voeg de (basterd)suiker toe. Klop het mengsel tot het egaal en glad is. Voeg dan het bakmeel toe en mix door tot een glad cakebeslag ontstaat. Laat even staan.
  2. Vet de rand van de springvorm in met boter. Bedek de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Giet het cakebeslag in de springvorm en bak het ongeveer 20 minuten. Prik na 20 minuten met een breinaald in het beslag om te controleren of het droog en gaar is. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes in een kom water. Verwarm de jam in een steelpan tot het dunner wordt. Los de gelatineblaadjes een voor een op in de warme jam. Blijf roeren totdat alles opgelost is. Haal de pan van het vuur om af te koelen.
  4. Doe de slagroom met een paar eetlepels suiker in een kom en klop totdat het begint op te stijven. Spatel de kwark erdoorheen. Voeg langzaam en roerend de afgekoelde jam/gelatine toe aan de vulling. Mix alles goed door elkaar.
  5. Giet een eerste laag van de vulling op de afgekoelde bodem. Verdeel hierover wat bramen en giet de rest van de vulling eroverheen. Druk de overige bramen er bovenop en zet de taart in de koelkast. Laat de taart minstens 4 uur opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Bramen Taart Kwarktaart