Walnotentaart

Walnotentaart

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere walnotentaart met vanillekwark en slagroom. Het kruimelige deeg van bloem, boter en ei gemengd met gemalen walnoten geeft het geheel een bijzondere smaak. Deze taart is gemakkelijk te maken en is perfect voor (on)verwacht bezoek!

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Walnotentaart op tafel.

  1. Meng in een kom bloem met 50 g suiker en een snuf zout. Schep blokjes boter erdoor en wrijf alles met vingers tot een kruimelig deeg. Breek er 1 ei boven en kneed alles snel tot een soepel deeg. Laat deeg in de kom afgedekt met plastic folie 30 minuten in de koelkast steviger worden.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal 125 g walnoten in de keukenmachine fijn. Meng in een kom vanillekwark met slagroom, gemalen walnoten en 4 eieren.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap Ø 30 cm. Bekleed taartvorm met het deeg en druk het langs de rand goed aan.
  4. Schenk het kwarkmengsel in taartbodem en strijk bovenkant glad. Druk resterende walnoten in de kwark. Bestrooi kwarklaag met dun met suiker.
  5. Schuif vorm in het midden van de oven en bak de taart 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat taart in de vorm afkoelen. Serveer in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Walnotentaart