Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Walnotentaart op tafel.
- Meng in een kom bloem met 50 g suiker en een snuf zout. Schep blokjes boter erdoor en wrijf alles met vingers tot een kruimelig deeg. Breek er 1 ei boven en kneed alles snel tot een soepel deeg. Laat deeg in de kom afgedekt met plastic folie 30 minuten in de koelkast steviger worden.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal 125 g walnoten in de keukenmachine fijn. Meng in een kom vanillekwark met slagroom, gemalen walnoten en 4 eieren.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap Ø 30 cm. Bekleed taartvorm met het deeg en druk het langs de rand goed aan.
- Schenk het kwarkmengsel in taartbodem en strijk bovenkant glad. Druk resterende walnoten in de kwark. Bestrooi kwarklaag met dun met suiker.
- Schuif vorm in het midden van de oven en bak de taart 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat taart in de vorm afkoelen. Serveer in punten.